Siemanko jestem z trojmiasta, aktualnie smigam Volskwagenem Golfem. Ale bede przechodzil na skode
[O1] Rzadko działające spryskiwacze reflektorów.
Zwiń
X
-
[O1] Rzadko działające spryskiwacze reflektorów.
Witam.
Spryskiwacze w mojej O1 działają bardzo rzadko, przez okres 2 lat jazdy, tylko 2 razy zaobserwowałem, że zadziałały.
Nie włączają się co 4-5 raz użycia spryskiwaczy, ani podczas 1 spryskania po uruchomieniu auta, czy też jeżeli przerwa pomiędzy spryskami była większa niż 15 minut. Wszystko przetestowane.
Gdy tylko jest błoto na drodze, reflektory zawsze są brudne.
Czy jest jakaś możliwość zwiększenia częstotliwości działania spryskiwaczy reflektorów poprzez VAG?
Przy okazji:
Czy jest możliwość regulacji spryskiwaczy szyb? Większość płynu ląduje na dachu i tylnej szybie. Igłą jak w innych autach się nie da, zamiast 2 dysz jest jedna płaska.
-
-
Colis spryskiwacze reflektorów działają w O1 jak dźwignie od sprysków pociągniesz mocniej do siebie, tzn. jak spryskujesz szyby to jeszcze troszkę do siebie podciągnij. No i działają tylko jak są światła włączone. Regulacji to chyba nie ma na spryskiwacze szyb, po prostu trzeba nowe dysze kupować tak mi się wydaje.
Komentarz
-
-
Re: Rzadko działające spryskiwacze reflektorów.
Zamieszczone przez ColisCzy jest możliwość regulacji spryskiwaczy szyb? Większość płynu ląduje na dachu i tylnej szybie. Igłą jak w innych autach się nie da, zamiast 2 dysz jest jedna płaska.Adam
Komentarz
-
Komentarz