[O1] Rzadko działające spryskiwacze reflektorów.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • synio75
    Classic
    • 2013
    • 6

Siemanko jestem z trojmiasta, aktualnie smigam Volskwagenem Golfem. Ale bede przechodzil na skode
  • Colis
    Classic
    • 2011
    • 16

Witam.
    Spryskiwacze w mojej O1 działają bardzo rzadko, przez okres 2 lat jazdy, tylko 2 razy zaobserwowałem, że zadziałały.
    Nie włączają się co 4-5 raz użycia spryskiwaczy, ani podczas 1 spryskania po uruchomieniu auta, czy też jeżeli przerwa pomiędzy spryskami była większa niż 15 minut. Wszystko przetestowane.
    Gdy tylko jest błoto na drodze, reflektory zawsze są brudne.
    Czy jest jakaś możliwość zwiększenia częstotliwości działania spryskiwaczy reflektorów poprzez VAG?

Przy okazji:
    Czy jest możliwość regulacji spryskiwaczy szyb? Większość płynu ląduje na dachu i tylnej szybie. Igłą jak w innych autach się nie da, zamiast 2 dysz jest jedna płaska.

Komentarz

• rufus1777
      Rider
      • 2009
      • 639
      • Octavia III combi (5E5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • BKD 2.0 TDI 140 KM
      • DPCA 1.5 TSI 150 KM

Colis spryskiwacze reflektorów działają w O1 jak dźwignie od sprysków pociągniesz mocniej do siebie, tzn. jak spryskujesz szyby to jeszcze troszkę do siebie podciągnij. No i działają tylko jak są światła włączone. Regulacji to chyba nie ma na spryskiwacze szyb, po prostu trzeba nowe dysze kupować tak mi się wydaje.
      Był - Czarny rodzinny szkodnik by rufus1777 - 155,7 KM/346,6 Nm

Jest - Octavia II 2.0 TDI by rufus1777

Komentarz

• b707
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1272

Re: Rzadko działające spryskiwacze reflektorów.

Zamieszczone przez Colis
        Czy jest możliwość regulacji spryskiwaczy szyb? Większość płynu ląduje na dachu i tylnej szybie. Igłą jak w innych autach się nie da, zamiast 2 dysz jest jedna płaska.
        Wachlarzowych [płaskich] nie da się regulować. Ale kiedy kolega sobie ląduje na dach? Jak podczas postoju to jest to jak najbardziej poprawne zjawisko. Spryskiwacze są zaprojektowane tak by wszystko szło na szyby podczas jazdy, a nie na postoju.
        Adam

Komentarz

• Biszczu
          RS
          • 2011
          • 5567

Colis, wszystko o spryskiwaczach
          "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...